No deixis mai de preguntar!

No deixis mai de preguntar!

Astronomia, Fotografia, Química, Música

AstronomiaCometaFotografia

Cometa C/2020 F3 Neowise

Durant l’estiu del 2020 aquest cometa ha creuat el cel del nostre hemisferi, arribant a ser visible a ull nu en lloc amb cel fosc. Una fotografia, amb equipament bàsic… àdhuc un mòbil) permetia veure’l ja amb tot esplendor… i això no havia passat encara en l’era de la fotografia digital. Aquest és el motiu pel que es el cometa més fotografiat de tota la història. Les xarxes i els medis de comunicació han anat plens de “Neowise” durant ben be tot el mes de juliol. Primer ben d’hora al matí, abans de sortir el sol i un cop passat el periheli, durant les primeres hores de la nit

Naturalment jo vaig fer diversos intents de tenir una bona foto (mirat amb perspectiva em van faltar ganes… i els motius no venen a lloc, ara 🙂 )EL primer intent va ser el 10 de juliol, primers dies de visibilitat, des de la platja de Barcelona. Vaig sobreestimar totalment la lluentor de l’amic Neowise!!

Però en tot ca, feia temps que no matinava per fer fotografia i en vaig treure alguna de la sortida de sol (sempre, sempre val la pena matinar!!!!)

En un segon intent, ja mes conscienciat que a pesar de les fantàstiques fotografies que es publicaven … era necessari un cel ben fosc per albirar el cometa amb certa garantia, em vaig desplaçar al Montcau, un cim de 1050 m, d’alçada, al massís de Sant Llorenç de Munt.

Cometa C/2020 F3 Neowise al costat de la constal·lació de l’osa major

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *